Gedragswetenschappers

Supervisie in BIG en SKJ-trajecten

dr.

Supervisie in BIG/SKJ-trajecten

dr. Anita Blonk verzorgt individuele supervisie in het kader van de post-doctorale opleidingen: Orthopedagen-Generalist in opleiding, Kinder & Jeugd psycholoog (Schoolpsycholoog) in opleiding, GZ-opleiding, en de herregistraties voor master-pedagogen en -psychologen (SKJ-trajecten).  Zij verzorgt veelal supervisie vanuit de werkvelden onderwijs en jeugdhulp. Daarnaast kan zij ook in een individueel samengesteld traject, bij jou aansluiten als supervisor. Je kunt jouw ambities, wensen en mogelijkheden in je post-academische leer-werktraject bespreken.

Een supervisie-traject

Het supervisietraject voor de OG kan bijvoorbeeld als volgt worden samengesteld: In 18 sessies, eens in de twee tot 4 weken (part-time), komen de eigen leerthema’s en de casuïstiek (volgens de richtlijnen van de opleiding) steeds aan bod (totaal 45 uur, 2.5 uur per keer). 
We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur. Als we beiden het idee hebben dat we de supervisie met elkaar aan willen gaan, maken we drie vervolgafspraken voor supervisie.
In het derde supervisiegesprek evalueren we de supervisie tot dan en beslissen we of we het supervisietraject doorzetten (klik-evaluatie). 
De supervisant verzorgt de agenda en verslaglegging; werkvormen worden ook door de supervisor ingebracht. Naast gesprekken over de ingebrachte thema’s, worden ook spelvormen, een stevige wandeling door de natuur, en coaching met het paard ingezet. Anita Blonk kan, naar behoefte van de supervisant, de supervisie probleemgericht dan wel meer oplossingsgericht aanbieden. Ze is erkend supervisor vanuit de NVO en vanuit het NIP (K&J). Superviseren van de casuïstiek-verslaglegging, volgens de richtlijnen, is een specialisme van haar. 

De supervisie vanuit het NIP is vergelijkbaar, echter de ureneis en de casuistiek begeleiding zal iets anders worden vormgegeven. Ook kan zij supervisie voor de GZ-opleiding, SKJ (her)registratie verzorgen. 

Mogelijkheden vanaf 2024

Anita verzorgt per jaar gemiddeld supervisie aan 5 individuele supervisanten. 

Vanaf september 2024 is er  weer (beperkt) ruimte in de agenda voor langlopende supervisie trajecten. Ben je misschien geïnteresseerd, wellicht voor volgend jaar? Je kunt gerust al wel een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken, bijvoorbeeld als oriëntatie op je (tweede) supervisietraject.

 

Kosten

De individuele supervisie kost 110 euro per uur supervisie (supervisie is BTW-vrij), dit is inclusief voorbereiding voor de besprekingen (feedback op reflectie- en casusverslagen) en supervisor-rapportages. 

Groepssupervisie  kost 145 euro per uur (kosten kun je verdelen over max. 3 personen).  Let op: Groepssupervisie vraagt meer uren dan 45 uur van de supervisant (zie richtlijnen beroepsverenigingen NIP en NVO).