Warning: Use of undefined constant VLOG - assumed 'VLOG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /projects/gagelhoev_ca/public_html/index_parts/part.16.agenda.php on line 9
Team workshops - De Gagelhoeve

Effectvolle interactie ervaren aan paarden

Waarom paarden zo goed kunnen bijdragen aan een teamproces....

 

Teamcoaching

Verrassend is het zeker, om met jouw team op De Gagelhoeve in Mill te zijn.  Een team zien we als een groep mensen die met elkaar iets nastreven: uiteraard collega's op het werk, maar ook een vriendenclub, een gezin of familie. 

Teamcoaching kan een eenmalige activiteit zijn in de vorm van een teamuitje (dagdeel tot een dag, van 6 tot 30 personen), waarbij er redelijk ongedwongen, maar ook met een serieuze ondertoon gewerkt wordt aan dat wat er speelt binnen een organisatie. Denk aan vraagstukken als zelfsturing, leiderschap bij iedereen en hoe dan samenwerken, het versterken van klantcontacten. Het gaat om de beleving met elkaar en zicht te krijgen op de vraagstukken die er, in het moment bij de paarden naar voren komen, maar die ook herkenbaar zijn in het dagelijkse leven.

De afgelopen jaren hebben we allerlei teams mogen verwelkomen met hun eigen vragen, bijvoorbeeld een groep medewerkers van een woningbouwvereniging, een oogoperatiekamerteam, directeuren en teamleiders van een landbouwbedrijf,  teams vanuit de high tech industrie, een intervisiegroep van bestuurders in het onderwijs, twee bevriende echtparen, een echtpaar met hun volwassen kinderen. Kortom, iedereen die zoekt naar verbinding en verdieping met anderen. Bij een teamuitje wordt ook de inwendige mens niet vergeten; lunch en diner kunnen verzorgd worden.

Teamcoaching kan echter ook bestaan uit een traject van 3 tot 5 dagdelen, waarbij naar wens ook kan worden samengewerkt met een organisatieadviseur, verdeeld over een paar weken tot maanden. De wensen en mogelijkheden voor teamcoaching worden in een intakegesprek zorgvuldig geïnventariseerd. Ook is er na afloop altijd een evaluatiemoment.  Ook kunnen er tweedaagsen worden verzorgd met een verblijf in, op loopafstand, luxueuze logementen.

Workshop paardencoaching

In de workshop  gaan we de kudde observeren, de paarden leren kennen, en vervolgens gaan we aan de hand van opdrachten, passend bij thema's van het team, aan de slag met elkaar. We werken hierbij aan de hand van activiteiten met elkaar en met de paarden. We blijven met beide benen op de grond (we gaan niet rijden).
Een groep bestaat uit 6-12 mensen. Als de groep groter is, kan er gedacht worden aan meerdere groepen die ieder afzonderlijk met  paard(en) en coaches werken. We werken altijd met minimaal twee coaches per groep.  

Mogelijkheden op de Gagelhoeve en de directe omgeving

De workshop met de paarden omvat een dagdeel (ochtend, middag of avond) en kan uitgebreid worden tot een programma voor de hele dag op de Gagelhoeve, in de vorm van een teambijeenkomst. 
Je kunt met je team op de Gagelhoeve bijvoorbeeld:

  • ontspannen vergaderen (incl. gebruik van beamer, pc, flap over e.d.)
  • combineren met een wandeling, fietstocht (tandems) of solextocht. We hebben een prachtige omgeving.  
  • na afloop lekker gaan eten in restaurants in de buurt of naar een kookstudio om zelf een lekker potje te koken.
  • de paardencoaching combineren met een verblijf op de Wellness-boot in Mill
  • overnachten kan in een landelijk hotel, aantrekkelijke B&B's, allemaal binnen 1 kilometer van de Gagelhoeve. 
  • kijk eens verder op  http://www.plattelandvancuijk.nl/ 

Ook kan er een teamtraject met meerdere momenten worden afgesproken, passend bij jullie vragen. 

In een telefonische voorbespreking kunnen mogelijke thema's die leven in de organisatie besproken worden, naast wensen ten aanzien van het programma en de verzorging op De Gagelhoeve.

De coaches

dr. Anita Blonk, praktijkhouder van De Gagelhoeve, is een gecertificeerd Equine Assisted Coach, aangesloten bij het KREAC (www.kreac.nl) en de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches  (NOBCO, www.nobco.nl ). Zij onderschrijft de ethische code en de gedragsregels behorend bij de beroepsgroep. Zie verder: Anita Blonk

De vaste coaches op De Gagelhoeve (Amber van Zandbeek en Linda Kersten) zijn ook KREACT of EAGALA opgeleid. 

Kosten

Een prijsindicatie: de workshops met de paarden inclusief koffie/thee  en iets lekkers erbij komen op 800 euro per dagdeel voor 10 personen. Een lunch kan verzorgd worden vanaf 13 euro per persoon, een buffet (bijvoorbeeld met Hollandse stamppotten of Chinese rijsttafel) voor 20 euro per persoon. Het huren van de accomodatie voor een teamvergadering, in combinatie met een dagdeel paardencoaching, is in overleg. De Gagelhoeve is BTW vrij. 

    

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

Team bestuurskantoor onderwijs:

We hebben met ons team een inspirerende ochtend gehad op de Gagelhoeve. We hebben door de opdrachten met de paarden beter zicht gekregen op onze interactiepatronen en de wijze waarop we met 'problemen' omgaan. Erg verrijkend om samen te werken in de mooie rustige omgeving. Aan het einde van de ochtend hebben we samen met de coaches afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Een team van wijkverpleegkundigen:

Het samenspel van de omgeving, paarden en coach maken, dat wij op een prettige manier aan onze samenwerking in het team verder kunnen werken.

Operatiekamer-team: Het is waardevol om te ervaren hoe respectvol en oordeelloos het paard teruggeeft wat er is. Dat maakt het coachen met paarden puur en gaf ons ook de ruimte om puur te zijn.

Een vriendenclub: Vaak gaan de dingen die je doet automatisch. het zit in je systeem en je bent gewend het zo te doen of om zo met iemand om te gaan. Het paard spiegelt je meteen, laat zien wat je handeling teweeg brengt. Hierdoor werd het voor ons inzichtelijker.

Vanaf het moment dat ik binnen kwam voelde ik me welkom, alles was goed verzorgd en wat een mooie locatie.

Een groep van leidinggevenden van  een agrarisch bedrijf:

Het was verhelderend en soms confronterend voor ons team. De team workshop heeft ons een eyopener gegeven, hoe we ons bedrijf aantrekkelijker moeten maken voor klanten.

En dat de interne communicatie zeer belangrijk is.

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter